Защо верижният трактор е най-добрият приятел на земеделския производител?

От няколко години все по-често чуваме да се говори за здравето на почвата, нейното опазване и възобновяване. 

Именно по отношение на почвата и нейните микроорганизми, фермерите са изключително предпазливи и внимателни, тъй като нейната правилна обработка увеличава плодородния запас и води до по-висока продуктивност на растенията, съответно до по-високи добиви от реколтата.

И точно тук е от особено значение земеделските стопани да имат верни помощници в тази своя мисия – увеличаване на плодородния пазар и опазване на околната среда. 

Със сигурност минималните обработки, микробиологичните торове и засяването на покривни култури помагат за всичко това, но най-добрият приятел на всеки един земеделец, приел опазването на здравето на почвата като своя мисия, е верижният трактор.

Защо верижни трактори?

Статистиката показва, че през последните години все повече фермери избират този вид земеделска техника пред конвенционалната. Причините за това се крият в нейните характеристики.

– избягвате уплътняването на почвата;

– имате повече гъвкавост при провеждане на мероприятията на полето;

– получавате ефективност и мощност, без това да вреди на здравето на почвата.

Безспорно е, че верижните трактори са най-доброто решение що се касае до видове и модели трактори за избягване на почвеното уплътняване и преуплътняване. 

качествен верижен трактор

Как работи този тип техника?

Верижните трактори са екипирани с вериги, а когато добавим и наличието на правилни гуми, теглото на машината се разпределя върху много голяма като размери площ, което води до намаляване на налягането на почвата. Именно това пък е причината за нейното уплътняване. Верижните машини елиминират това.

Освен това залагайки на този тип техника, фермерите си гарантират много по-широк прозорец за провеждане на различни мероприятия и обработки на полето, заради голямата проходимост на този вид машини. Наред с това намаляват разходите си за гориво, а мощността и производителността остава на ниво.

Топ машини за едно по-зелено земеделие

Американският производител на земеделска техника Case IH е един от основните лидери при верижните трактори, благодарение на своите над 20 години опит в създаването и усъвършенстването на своята технология. 

Официалният вносител на марката в България е Тайтън Машинъри. Компанията предлага широко портфолио от модели верижни трактори, сред които сериите Quadtrac и Magnum Rowtrac. 

Всички те се отличават с безкомпромисна технология за обработка на големи площи с максимална производителност, високопроизводителна хидравлика, модерни кабини и дизайн, множество функции, двигатели Stage V с различна номинална мощност, усилено шаси и ходова част, както и много други.  

Изберете най-доброто за своето стопанство

Ние разбираме вашите нужди и сме готови да ви предложим персонално решение. Доверете се на специалистите, изберете Тайтън Машинъри България и Case IH.

Ние сме лидер на българския пазар, доказали се в годините. 

За повече информация, позвънете на кратък номер *4040.

Comments

comments