Затварят детско отделение на благоевградската болница за 1 месец

Няма лекари, това е причината, колеги четат за специалност, тъй като насрочиха изпитите за началото на юли, други са в болнични. Сам човек не може да покрива 24-часови дежурства“, коментира завеждащата отделението д-р Марянова.

Тя отбеляза, че от март нямат много пациенти: „Не е нещо страшно, засега децата са здравички, имаме само 3 пациенти и до края на седмицата ги изписваме“.

За временното спиране на работа ръководството на болницата е уведомило Регионалната здравна инспекция и Здравната каса, като е направена организация в спешно отделение винаги да има педиатър, който да преглежда болните деца. Ако се налага хоспитализация, малките пациенти ще се насочват към най-близкото лечебно заведение с отделение по педиатрия, което разполага със съответните специалисти и апаратура, нужни за лечението.

Междувременно МБАЛ – Благоевград обяви, че търси да назначи педиатри. Докато е под ключ, детско отделение ще бъде освежено и ремонтирано, тъй като родители отдавна сигнализират за спешна нужда от обновление.

Благоевградските ротарианци чакаха отмяната на карантината, за да стартират ремонт на отделението по педиатрия в МБАЛ – Благоевград със събраните на бала през ноември миналата година 23 000 лв.

Comments

comments