ЗАРАДИ ПОРОЙ: Мизия обяви бедствено положение

2111671135

Мизия обяви бедствено положение. Проливни дъждове превърнаха улиците на града в кални реки. Има и наводнени жилищни сгради.

Зрители ни изпратиха снимки, на които се виждат как улиците са залети от кал и вода, а приземните етажи и магазини са наводнени. Водната стихия е отнесла цели улици, наводнени са и градини и земеделски земи.

Проливният дъжд връхлита Мизия през нощта. За разлика от друг път, обаче, не река Скът е причина за наводнението. Приливната вълна била поне метър и половина и дошла от друго място, съобщава Нова.

„Водата идваше от Селановския дол. Събудиха ни в 2:30 часа през нощта”, разказва Васил Гетов.

Стихията напълно разрушила улиците, по които минала. Изровени са цели плочи асфалт. Пред очите на уплашените хора водата повлякла кола и я хвърлила в реката. Водата е влачила със себе си и огромни количества кал. С нея са пълни градините на хората. Наводнени са приземни етажи и мазета.

„Инфраструктурата според мен е силно пострадала. По интересното е, че повечето щети са във високата част, а не в ниската, както обикновено”, обясни Николай Димитров, началник на Противопожарната служба във Враца.

За щастие щетите са само материални. Няма пострадали хора.

*сн. btvnovinite.bg

Comments

comments