Започна приемът на заявления за безплатни електронни винетки

Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Благоевград уведомява , че във връзка с големия брой изтичащи електронни винетки в началото на 2021г., за всяко правоимащо лице с увреждане и/или семейство, отглеждащо дете с увреждане, може да извърши проверка за срока на валидност на предоставената безплатна електронна винетка на интернет страницата на Агенция за социално подпомагане https://asp.government.bg, раздел „Проверка на издадена електронна винетка чрез страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“.
С оглед запазване здравето на кандидатстващите, както и с цел избягване струпването на множество хора и спазване на въведените противоепидемични мерки и съдействието на Общинска администрация при Община Благоевград, ДСП Благоевград уведомява лицата с увреждания:
· Заявления-декларации за издаване на безплатна електронна винетка за лице с увреждане и/или семейства, отглеждащи дете с увреждане ще се приемат в Центъра за информация и услуги на ДСП Благоевград, всеки работен ден от 8.30ч. до 12.30ч. (дезинфекция до 13.00ч.) и от 13.00ч. до 17.30ч. и в новоизграденото помещение, приспособено за хора с увреждания находящо се на партера на сградата на Община Благоевград, както и изнесена приемна на ул. „Полк. Дрангов“ №37, с работно време от 13.30ч. до 17.30ч.
· Заявления-декларациите за издаване на безплатна електронна винетка се подават от 5 до 7 дни, преди изтичане на издадената за 2020г. електронна винетка.
· При депозиране на Заявления-декларация за издаване на безплатна електронна винетка, лицата трябва да представят за справка следните документи: ЕР на ТЕЛК, регистрационен талон на притежавания лек автомобил, валидна застраховка „Гражданска отговорност“, лична карта на правоимащото лице. Изброените документи се представят в оригинал и са единствено за справка. Срокът за обработване на подадените документи е седем дни от датата на подаване, а срока за потвърждаване на електронната винетка от Агенция „Пътна инфраструктура“ е до 24 часа.
Освен в Центъра за информация и услуги на ДСП Благоевград и изнесена приемна на ул. „Полк. Дрангов“ №37, Заявление-декларация за издаване на безплатна електронна винетка може да бъде подадено чрез лицензиран пощенски оператор, като заявлението-декларация трябва да бъде в оригинал, както и по електронен път с квалифициран електронен подпис, на електронен адрес: ao@asp.government.bg.
Всяко правоимащо лице, може да провери срока на валидност на издадената безплатна електронна винетка за 2021г. на интернет страницата на Агенция за социално подпомагане https://asp.government.bg, раздел „Проверка на издадена електронна винетка чрез страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Телефони за информация: 073/885442, 073/881766, 073/881182, 073/832082.

Comments

comments