Заем за кола или пари в брой: какъв е най-добрият начин за финансиране на покупката на кола?

Взето решение, купувате нова кола! Сега просто трябва да решите как да финансирате тази покупка. Банките се надминават взаимно в оферти, а вие все още не знаете какво да изберете, заем за кола или заем в брой? Проверете какви са разликите и изберете най-доброто решение за вас.

  Заем за кола или пари в брой? Това е вековният въпрос, зададен от банкови клиенти, които искат да си купят ново превозно средство. Имате същия проблем? Перфектно! Попаднали сте на правилното място, много от въпросите ви за финансиране на автомобили са отговорени по-долу.

Заем за кола

Можете да използвате само заем за кола за закупуване на превозно средство, обикновено това е по-евтин вариант от паричен заем. Това се дължи на факта, че банката има ценна книга под формата на кола. Когато решавате този продукт, вече трябва да сте решени за конкретна марка и модел на автомобила и да знаете каква версия на оборудването сте избрали.

Изборът на заем за кола, за съжаление, включва необходимостта от събиране на документи относно колата, която купувате. Когато купувате нова кола от шоурума, това обикновено няма да е проблем. Въпреки това, за лице, което купува употребяван автомобил от настоящия собственик, който не е свързан с оторизиран дилър, това може да причини много трудни ситуации.

Паричен заем

В случай на паричен заем не е нужно да се притеснявате, че банката ще изисква много документи от вас. Можете да го вземете за всякакви цели, без да обяснявате до най-малките подробности за вашата кола. Със сигурност е добър вариант за хора, които не знаят точно какво превозно средство искат да купят.

Ако цената на автомобила падне или просто решите да закупите друг автомобил, можете да използвате останалата сума за всякакви цели. Също така е добро решение за всеки, който планира да купи кола в чужбина или от частно лице. Паричният заем е по-гъвкав от кредита за кола.

Източник: imprumutrapid-online.com

Comments

comments