Жандармеристи ще пазят Банско от 19-ти декември

По засилена ще бъда охраната на зимният ни курорт Банско тази година. Около 40 полицаи допълнително ще бъдат командировани в града за зимния сезон, който официално стартира тази събота – 17-ти декември. На входно изходните артерии на града ще бъде разположена жандармерия, която ще дава дежурства 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, като целта на засиленото полицейско присъствие е предпазване на жителите и гостите на курорта от сериозни инциденти. Това съобщиха кметът на община Банско Георги Икономов и старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР Благоевград, които участваха в ежегодна среща на общинското ръководство на курорта, британското консулство, представители на британската общност в града, полиция, туроператори концесионер на ски зоната.
„До сега допълнително в курорта за зимния сезон имаше 14 полицай – от тях двама румънци, двама гърци и 10 полицаи на разположение в ски зоната и града. Сега ще има и допълнително 24 жандармеристи на входно изходните зони в града. Това са входовете от Разлог, Добринище и Баня“, съобщи градоначалникът Георги Икономов.

„Идеята тази година за първи път да се направи такава организация е да се наблегне на превенцията, недопускането на деяния, нарушаващи обществения ред и недопускане на извършване на престъпления. Колегите от дирекция „Жандармерия“ ще бъдат командировани за целия зимен сезон и ще осъществяват дейности по анализ на риска и автомобилите и лицата, които влизат и излизат от града и курорта. Отделно ще има и патрули вътре в града, които ще патрулират съвместно със служители на „Пътна полиция“, които от своя страна ще съблюдават за спазване закона за движение по пътищата (недопускане на МПС след употреба на алкохол или наркотици, неправоспособни водачи, автомобили без застраховка „Гражданска отоворнос“, необорудвани за зимния сезон и други)“, каза старши комисар Николай Хаджиев.
Жандармерията ще бъде позиционирана на КПП-ата на трите входно-изходни артерии на Банско на 19-ти декември./ E79news

Comments

comments