Ето колко трябва да тежите! Дами, отдъхнете най- накрая!

Когато жените започват да мечтаят за идеалните мерки, веднага се запитвате: какво е идеалното тегло? В края на краищата, ако слушате всички, започвате да се обърквате, защото всеки говори нещо различно. За някой, мерките на моделите са приемливи, а за някой е идеално, ако успеят да влезнат в любимите си панталони.

Трябва обаче да разберете, че идеалното тегло – не винаги е здравословно. И ако за момент затворите очите си за общоприетите стандарти за красота, става ясно, че идеалното тегло за една жена е нейното естествено, това в което се чувства добре и е здрава (най-важното)

1 (13)(7)

Така, че днес ще ви зарадваме и ще ви кажем каква е нормата, която се счита за здравословна. Може би това не е причина всички диети да са напразни?

Съотношението на височината и теглото при жените

Природата, която дава на всеки човек определени физически данни, не следва общоприетите стандарти за красота. Всеки човек е индивид. Може би, не случайно сме толкова различни? Но това не е начинът, по който мислят жените и изглежда невъзможно да се намери дама, която да мисли, че нейната височина и тегло са идеални.

2 (12)(10)

Здравословното тегло е теглото, при което тялото се чувства удобно и добре. След като сте прекосили тази тънка линия, ще получите букет от много заболявания като подарък: тук е и хормоналния дисбаланс, проблеми със ставите и дори захарен диабет.

Многобройни проучвания показват, че днес средната жена тежи 6 килограма повече от тази преди 22 години. Да, идеята за идеалното тегло се е променила леко: сега любимата фигура е с още 5 кг отгоре.

3 (13)(7)

И така, как да намерите перфектния баланс? В края на краищата онези хора, които отричат всички стандарти за красота, наложени от медиите, заемат допълнително тегло с гордост. И други, напротив, в преследването на една идеална фигура са склонни да постигнат невъзможното. Накратко, и двете са лоши за здравето им .

4 (13)(4)

Таблицата, съставена от опитни лекари, ще ви помогне за рационално оценяване на теглото и неговото допълнително въздействие върху здравето ви. Уви, височината ни е дадена по природа, но поне тежестта -може да контролираме. Основното нещо, ако се чувствате добре и сте здрави – плюйте на всички наложени стандарти. Вие сте красиви!

5 (11)(5)

Зад предразсъдъците към тялото често се крие срам и страх, които не се вписват в общоприетите стандарти. Развийте здравословно отношение към себе си, чувствайте се красиви и желани, защото това е първата крачка към щастието. Бъдете здрави и живейте със сихрон с тялото си!

Поддържайте тази полезна таблица за изчисляване на теглото и не забравяйте да я споделите с приятелите си.

Източник: zajenata.bg

Comments

comments