Елена Йончева в Благоевград: Добрата новина е, че бандата на ГЕРБ си отиват

„Добрата новина е, че бандата на ГЕРБ си отиват”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на среща в град Благоевград. По думите ѝ авторитарната групировка, начело с Борисов, си отива и това е голям шанс да започне възстановяване на България. „Отиват си на 26 май”, категорична бе тя.

В Европа ще започне да работи европейска прокуратура. Неслучайно ГЕРБ се страхуват от избора на г-жа Кьовеши за европейски прокурор”, каза още тя. По думите на Йончева управляващите знаят, че ако им европейска прокуратура – има шанс за правосъдие и възмездие в България.

„Проблемът в България е ограбването – 22 процента от БВП на България си заминават в резултат на корупция”, каза тя. Йончева констатира, че с 11 млрд. евро два милиона и половина българи могат да получат средни работни заплати. „Това е три пъти колкото бюджета на българското здравеопазване. С тези пари може да бъде съживена българската икономика”, каза още тя.

И добави, че след тези избори ще има предсрочни парламентарни избори, след които бандата на Борисов ще се разпадне. Тя вече започна да се разпада, защото хората видяха, че това е машина за грабеж.

Йончева коментира и темата „апартаментгейт“: Тя не се изчерпва. Това е само върхът на айсберга. Ние не говорим за нарушен морал. Това е най-малкото. Става дума, затова, че е погазен законът. Ще ви цитирам Закона за противодействие на корупцията, където в чл. 3, ал. 1 се казва, че корупция е налице, когато в резултат на заемана висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт с цел пряко или косвено извличане на материална облага.

Йончева говори и за свободата на медиите в България и незавидната ни позиция в класацията на „Репортери без граници“.

„ Управляващите владеят медиите и това се вижда в Европейския съюз. Само преди 10 години бяхме на едно място с Франция по свобода на медиите.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на срещата с обществеността в Благоевград.

Comments

comments