Ела тука бе, боклук! Насилие над журналиста Полина Паунова на сбирката на ГЕРБ (видео)

 

Изключително грубо и агресивно поведение демонстрираха част от доведените от села и паланки активисти на ГЕРБ на днешната конференция в столичния София Тех Парк.

 

Журналистът от Свободна Европа Полина Паунова бе нападната от младежи с баджове на делегати. Тя бе блъскана, а телефонът, с който снимаше на три пъти издърпан от ръцете й изхвърлен.

 

Ето видео от част от случката:

„Ела тука бе, боклук. Не ти е тука мястото“, обърна се възрастен мъж, който се опитваше да изгони Паунова.

Журналистът обясни и че той я е удрял.

Междувременно стана ясно и че поне трима протестиращи са били бити от хора с баджове на ПП ГЕРБ.

По-късно пресцентърът на управляващата партия разпространи прессъобщение, в което заяви, че ГЕРБ категорично се разграничава от действията на „група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията днес“.

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия, твърдят от .

За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти.

Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност.

ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“, уточняват от партията.

Очаквайте подробности!

 

Offnews.bg

Comments

comments