Елате с нас и сдружение “GESTUS” – „Тук… на края на света“. На 10 април в ДТ „Никола Вапцаров“ от 20 часа – всички заедно „тръгваме“

17800297_1910603819218098_2066532212156419721_n


Сдружение “GESTUS” ще представи първия си театрален проект „Тук… на края на света“, идната седмица в Благоевград. Постановката ще се играе премиерно на 10 април от 20 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в града.
Авторът на пиесата „Тук… на края на света“ – Александър Сергеев ползващ ексцентричния псевдоним Алекс фон Бьорклунд, все още не е познат на българския зрител и нашият съвместен проект ще е първият му опит да стъпи на българска сцена.
„Тук… на края на света“ надхвърля рамките на „националното“ и „специфичното“ и търси своята общочовешка природа. В забързания, заслепен и почти озверял от стремителното си развитие свят – бездушието, отчуждението и самотата се превръщат в неразделна част от живота ни. Сблъсъкът между потребността на човека да бъде щастлив и невъзможността това да се случи е конфликт, който занимава човечеството , от както свят светува. „Тук… на края на света“ ни кани на много странно място – на края на света. А може би това място не ни е чак толкова непознато? Може би всеки по един или друг начин мислейки за живота си, достига до него, ако не буквално в преносен смисъл. Или пък не ние стигаме, а краят сам ни застига. Къде да търсим спасение? А, ако вече е късно? Естествено, животът е нещо изключително, както казва един от героите – „Чудо голямо“ .Той винаги е по-силен от нас, и винаги ни оставя шанс за оцеляване.

Режисьор е Александър Галперин, а актьорския състав е повече от интересен- Илона Господинова, Иван Тодоров, Игор Дамянов и Симеон Тодоров. Едни млади хора, които съхраняват и развиват любовта към театралното изкуство, а на сцената те са истински „титани“, защото не просто играят, те обикновенно се сливат с образите, които пресъздават.

16265878_1873895062888974_6118184839619382980_n

“GESTUS” е сдружение, чиято дейност се фокусира върху създаване и утвърждаване на културна политика, на територията на България и извън нея, насочена към различни групи хора, за припознаване приоритетите и духовните ценности на изкуството и театъра.
“GESTUS” е нашият израз, на социално кодиран жест към театъра и изкуството.
“GESTUS” има за цел, да спомага за развитието на културата и изкуството в по-малките населени места в България. Да осъществява международен културен обмен и да популяризира съвременни произведения на чуждестранни и български драматурзи и писатели. Да работи в подкрепа на артисти, на свободна практика и други частни сдружения в страната и извън нея. Да създава образователни и други представления и пърформанси, с цел развитие на творческите способности и провокиране творческите изяви на деца и младежи.
“GESTUS” са : Илона Господинова, Мустафа Масърлиев, Игор Дамянов, Иван Тодоров, Константина Самарджиева, Симеон Тодоров и Антония-Мария Тонева.

Comments

comments