Екстрийм Ендуро Крупник вдига адреналина в четвъртото издание на спортната надпревара

За четвърта поредна година в община Симитли ще се проведе състезание за любителите на Ендуро спорта. Следващата събота (12 октомври) в село Крупник предстои четвъртото издание на Екстрийм Ендуро Крупник.

И тази година надпреварата е разделена на два класа: Стандарт и Експерт. Трудноста на класовете е съобразена с тази на съответните в BG X Enduro Championship. Организаторите съобщиха, че не се изискват лицензи за участие.

Трасетата са в по-голямата си част са напълно нови, има и няколко забавни участъка и от предходни години. Приблизителната дължина на траковете е 55- 60 км. в зависимост от класа. Очакват Ви пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания, дерета с камъни и трудни излизания с минимално каране по горски пътища. Ориентирането ще става по ленти и за двата класа, като на всички ключови места ще има указателни табели, знаци, стрелки също и хора, които да ви навигират. Клас Експерт карат и с GPS само като основно средство за контрол.

Преминаването по трасето на клас Стандарт ще се потвърждава посредством контроли, поставени на ключови места.
Стартирането ще става по двама, според „Стартов списък“ в следната последователност: „Експерт – Стандарт“. За оформяне на стартовия списък приоритет ще има временното класиране в BG X Enduro Championship. Състезатели без такова ще стартират след това. За всички състезатели ще бъдат осигурени стикери с номера и вграден чип.

Важно нещо, което всеки участник трябва да знае е, че със себе си трябва да носят туби с гориво тъй като ще се наложи състезателите да презареждат.

За състезатели, ненавършили 18 години, е нужно попълване на декларация от родител.

Организаторите препоръчваме всеки състезател, неразполагащ с медицинска застраховка, да направи дневна такава (може да си направите във всеки клон на повечето застрахователи).

Подробен Брифинг за двата класа ще бъде публикуван на страницата  на Extreme Enduro Крупник на 11.10.2024 г. вечерта!

Ако все още не сте се записали за участие в четвъртото издание на Екстрийм Ендуро Крупник може да го направите на следния линк чрез онлайн формата: https://forms.gle/JEth3brRNV8Wouwz9

Организаторите молят формата за регистрация да бъде коректно попълнена от участниците. Крайният срок за записване е 10.10.2024 година до 20:00 часа.

Състезатели без направена Online регистрация НЯМА да се допускат на старта!
Таксата за участие е 50лв., която включва емблематична тениска на състезанието.

Програма:
08:00 – Отваряне на пунктове за записване и попълване на декларации
10:00 – Старт на първи участник
15:30 – Награждаване на призовите участници
15:45 – Томбола с много изненади

Организатор: Extreme Enduro Крупник и Община Симитли

Времеизмерване: Валентин Пантев, www.pantev.net

Comments

comments