Еко селище, фитнес, книжарница и фотостудио на IX-ия Училищен панаир на ПГИ

DSC_0297


11 учебно – тренировъчни фирми взеха участие в IX-ия Училищен панаир на учебните предприятия в Младежкия дом, организиран от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград.
При засилен граждански интерес десетки възпитаници на Икономиката, работили неуморно през учебната година, показаха плодовете на своя труд. Еко селище, фитнес център и книжарница разнообразиха тазгодишния панаир, дебютирайки за пръв път.
УТФ „Скалите” ООД на XI в клас, специалност „Оперативно счетоводство“ представи своя предмет на дейност – Еко селище. За своя фитнес център пък съучениците им от УТФ „Грийн Ийгълс” ООД пък бяха подготвили щанд с хранителни добавки и съвети за здравословно хранене.
DSC_0291
DSC_0303
Както всяка година и на това издание на Училищния панаир на учебните предприятия не липсваха традиционните премети на банкова и застрахователна дейност, представени от УТБ „БИБАНК” АД и УТБ „ПСП БАНК“ АД, ученици в XI а клас, специалност „Банково дело“ и УТФ „Пропърти Брокер“ ООД и УТФ „Ибиза Инс Брокер‘‘ООД, застрахователни брокери от XI д клас, специалност „Застрахователно и осигурително дело“.
DSC_0290

DSC_0283

DSC_0287

DSC_0289

Дванадесетокласниците от специалност „Бизнес администрация“, фирма УТФ “Хартиени градове“ ООД търгуваха с книги на дребно, дебютирайки с книжарница, а съучениците им от специалност „Икономическа информатика“ подсладиха и зарадваха посетителите на панаира с търговия на шоколадови изделия с фирмата си – УТФ „Шоколадова романтика“ ООД и производството на вино, чийто предмет на дейност е на УТФ „Ротвайн“ ООД.
DSC_0281

DSC_0285

DSC_0286

И за да бъде едно събитие напълно завършено, се погрижиха единадесетокласниците от XI б, „Икономика и мениджмънт“ с фирма УК „Голдън Кетъринг“ ООД и предмет на дейност кетъринг и организиране на събития по конкретни поводи. Съучениците им от същата специалност, фотостудио УK „Анфас“ ООД пък бяха една от двете фирми, които развиват реална дейност, което тази година е прецедент.

DSC_0293

DSC_0295

DSC_0302
Училищен панаир на ПГИ се провежда ежегодно, за да се даде възможност на учениците, които през цялата година развиват Учебно-тренировъчни фирми като модел на предприятия, да се „докоснат“ до процеси от „реалната” дейност на предприятието. Целта на УТФ-тата е овладяване, изпробване и задълбочаване както на икономическите знания, така и на умения и поведенчески модели във всички структурни звена на едно предприятие: от характерните за сътрудника-специалист в даден отдел до тези на предприемача.

Comments

comments