Екип на Blagoevgrad-news в епицентъра на атентата в Страсбург. Стрелецът все още се издирва

received_2079297892156805

 

 

Авторът на кървавата атака в Страсбург тази нощ е похитил такси и е избягал с него от мястото на произшествието, съобщи радио Франс енфо. Водачът на таксито е в безопасност, той твърди, че престъпникът е ранен.

29-годишният мъж, който е от Страсбург, към 20:00 часа френско време откри стрелба в центъра на града край прочутия коледен базар. По време на престрелката с полицията нападателят е бил прострелян, но е успял да избяга и акцията за залавянето му продължава в момента.

Екип на Blagoevgrad-news , който е на работно посещение в Страсбург, се оказа в района на инцидента тази вечер. Колегите са били в ресторант в центъра, в който помощ е потърсил един от ранените, който по-късно почина.
Има свидетели, които твърдят, че атентаторите са били поне двама, но официално потвърждение все още няма. Клиенти на ресторанта, в който бе екипа ни твърдят, че по моста до него са тичали двама души, които са били маскирани.

Минути по-рано екипът ни е минал през Коледния базар, където започва касапницата.

Очаквайте подробности от Страсбург утре, когато в града е обявен ден на траур в памет на загиналите, предстои да стане ясно и дали Европейският парламент ще продължи заседанията си.

Мястото на стрелбата
Мястото на стрелбата

Comments

comments