Еднодневен форум „Общи пари“ – за добро и прозрачно управление на публични средства от общините в Благоевградска област

Фондация „Блулинк“ кани за участие представители на бизнеса и гражданското общество от общините в Благоевградска област, които имат опит или наблюдения над нередности с харченето на публични средства на Кръгла маса и обучителна работилница “Прозрачно разходване на средства от общините в област Благоевград и он-лайн платформа за граждански мониторинг”, която ще се проведе на 09.09.2021 г., четвъртък, от 9:30 до 15:30 ч в зала № 5 (партер) на община Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ № 1, гр. Благоевград.

Събитието, организирано от БлуЛинк е структурирано в 2 сесии. СЕСИЯ 1 е кръгла маса, която ще прегледа съществуващата правна рамка и практики за разходване на публични средства в общините в област Благоевград, както и наличните инструменти за граждански мониторинг и
участие в този процес.

СЕСИЯ 2 е практическа работилница, по време на която представители на бизнеса и гражданското общество ще се запознаят с новосъздадена онлайн платформа за подаване на сигнали за нередности при разходване на публични средства от общински бюджети, предприятия и/или проекти, финансирани с публични средства, изпълнявани от общините в област Благоевград и областната администрация.

Събитието ще бъде проведено съгласно всички актуални предписания на Министерство на здравеопазването и е с предварителна регистрация в срок до 07.09.2021 г. на следния линк:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCLbKH4nqFeWRwS6xfmkDiAbpp0Xe9PsQJKfqmKjbzwg8yg/viewform

Пътните разходи за участие се поемат от организаторите, като същото се отбелязва в регистрационната форма.

За допълнителна информация: Наталия Димитрова, Ръководител на проект, фондация Блулинк, 0888366803, natalia@bluelink.net.

Comments

comments