„Европа отблизо“, представя: Искра Михайлова: България има силите и потенциала, да бъде част от бъдещето на Европа

100 дни преди европейските избори през май, стартирахме рубриката ни „Европа отблизо“, в нея и в рамките на оставащите дни , ще ви срещаме с евродепутатите ни, които през последните 5 години защитаваха интересите ни в Европейския парламент.

Ще ви покажем, че темите, по които те работят, касаят всеки български гражданин. Ще ви покажем, че ние, сме част от Европа, а Брюксел не е толкова далеч.

Ще се опитаме, да помогнем на всеки гражданин да направи информиран избор на 26 май, както и ще ви дадем яснота- защо е важно да бъдем активни на европейските избори.

 

Втория епизод на рубриката продължава с  интервю на Искра Михайлова  от Група на Алианса на либералите и демократите за Европа, председател на комисията по регионално развитие (REGI). 

 Още от постъпването на Искра Михайлова като депутат в Европейския Парламент през 2014 година, влиянието, което тя оказва върху регионалната политика на ЕС е неоспоримо. Бивш министър на околната среда и водите, госпожа Михайлова е председател в комисията по регионално развитие в Европейския Парламент. Силен привърженик на идеята, че устройството на градовете в регионалната политика е незаменим фактор за подобряването на икономическото благоустройство на регионите на ЕС, Искра Михайлова застава и зад идеята, че вътрешните процеси и политики на ЕС трябва да бъдат опростени и лесно разбираеми, за да работят за всички. Усилията на Искра Михайлова да популяризира ползите и потенциала на териториалното сътрудничество между страните членки на ЕС, както и наблягането на важността на по-отдалечените региони на ЕС са незаменими. Предишните й успехи и постижения включват редица от ключови за развитието на този сектор доклади, включително и доклад по собствена инициатива относно най-добрите пътеки за бъдещото развитие на регионалните политики на ЕС.

 

Comments

comments