„Европа отблизо“, представя: Асим Адемов

 

100 дни преди европейските избори през май, стартирахме рубриката ни „Европа отблизо“, в нея и в рамките на оставащите дни , ще ви срещаме с евродепутатите ни, които през последните 5 години защитаваха интересите ни в Европейския парламент.

Ще ви покажем, че темите, по които те работят, касаят всеки български гражданин. Ще ви покажем, че ние, сме част от Европа, а Брюксел не е толкова далеч.
Ще се опитаме, да помогнем на всеки гражданин да направи информиран избор на 26 май, както и ще ви дадем яснота- защо е важно да бъдем активни на европейските избори.

 

Третия епизод на рубриката продължава с  интервю на Асим Адемов, български евродепутат от групата на Европейската народна партия в осмия Европейски парламент.

  • Член на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE)
  • Член на Делегация в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС (DACP)
  • Зам.-член на Комисия по външни работи (AFET)
  • Зам.-член на Подкомисия по правата на човека (DROI)
  • Зам.-член на Делегацията за връзки с Арабския полуостров (DARP)
  • Зам.-член на Анкетна комисия за разследване на предполагаеми нарушения и лошо администриране при прилагането на правото на Съюза във връзка с изпирането на пари, избягването на данъци и данъчните измами (PANA)

Като евродепутат Адемов работи активно за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Посочва, че е допринесъл за модернизирането на граничния контрол и за създаването и координирането на граничните информационни служби в ЕС. Като докладчик за визовата либерализация за Косово последва пътя на комисар Мария Габриел която като евродепутат успя да направи това за останалите 5 държави от Западните Балкани. Той посочва като основен приоритет в своята работа – темата за образованието.

Приоритет в работата на Асим Адемов е и темата за етническата и религиозна толерантност в България. Тя беше и сред акцентите на Българското председателство на ЕС и съвместно с зам. председателя на ЕНП в ЕП Андрей Ковачев те организираха форум „Толерантността в Западните Балкани – ключ към Европа“. Той се проведе през май 2018 година в София, като тук дойдоха представители на политическите, религиозните и гражданските среди от всички държави от този регион.

Comments

comments