Евакуираха служители от Община Благоевград

Към 12.00 часа днес евакуираха всички служители от сградата на благоевградската общинска администрация. Действията са част от тактико-специално учение за реакция при пожар. Учението е за проверка на готовността при евентуално възникване на извънредна ситуация.

По време на занятието е симулирана реална кризисна ситуация – евакуиране на хора, оказване на медицинска помощ на пострадали при пожар, обезопасяване на района предвид потенциално възникване на взрив. Освен служителите в Общината от сградата бяха изведени всички посетители.

Участват съставните части на Единната спасителна система – Община Благоевград, ОД МВР, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“. Учението ще е около един час, в рамките на който ще бъде преустановено и предлагането на административни услуги. Ще бъдат отворени всички изходи, включително аварийните, а асансьорите ще бъдат спрени, съгласно изискванията за сигурност. Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране и да запазят спокойствие по време на разиграване на конкретната ситуация!

Comments

comments