Д-р Валентин Димитров: Прокуратурата да влезе в „Пирогов“ и да ме провери

„В писмо до главния прокурор отправям молба прокуратурата да влезе в „Пирогов“ и да ме провери за одитния доклад“. Да ме провери и финансовият министър Асен Василев. В писмо отправям и предупреждения към здравния министър проф. Христо Хинков, че обществената поръчка, която са извършили в министерството септември месец подлага под заплаха болницата и нейното функциониране. Има личен конфликт, аз с Хинков имам една единствена среща, това е лична атака. Болницата внася колективен иск срещу министъра на здравеопозването за обида и клевета на лечебното заведение“, заяви на брифинг директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Според него обществената поръчка за храната е законосъобразна.

„Пирогов“ е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на „Пирогов“ в политически борби не е приемлива, защото в болницата се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата“, коментира д-р Валентин Димитров.

Той подчерта, че „Пирогов“ няма политическа принадлежност.

„След всички сътресения има 2 опасности – инсинуацията, че „Пирогов“, фалира и е пред фалит, лекарите да са притеснени, че няма да си вземат заплатите – това са 2574 човека. Втората опасност е, че хората живеят в напрежение дали ще получат адекватна медицинска помощ. За времето, за което съм начело на болницата, дружеството е на печалба. От началото до 31 октомври тази година печалбата е над един милион 112 хиляди. Тези 31 милиона, за които говори министърът, са натрупана загуба на предприятието в продължение на 23 години, не чувствам вина“, допълни д-р Валентин Димитров.

Той отбеляза, че когато някой напада и обижда „Пирогов“ всъщност обижда лекарите, които спасяват човешки животи.

Comments

comments