Държавата плаща лагери на юношески отбори в Банско

Държавата плаща летни лагери в Банско, Трявна и Сливен на по три отбора от 12 водещи школи (всъщност 13) Берое, Ботев (Пловдив), Левски, Литекс, Локомотив (Пловдив), Лудогорец, Пирин (Благоевград), Поморие, Септември (София), Славия, ЦСКА, Черно море (Варна), Черноморец (Бургас). – U15, U17 и U19. Отпуснати са общо 1 милион лева.
Тимовете ще бъдат разделени по 4 и възрастите им ще се редуват в базите. Лагерите са по 12 дни, осигурени са по 3 контроли и дори екипировка и пособия според нуждите. Националните селекционери и регионалните треньори на БФС ще присъстват на лагерите. Освен че ще наблюдават тренировките и мачовете, те ще направят и семинари, на които ще запознаят младите футболисти и колегите си с новите промени на правилата на футбола.
Ще бъдат направени също така физически тестове на играчите, като идеята е резултатите от тях да послужат на клубовете.
Графикът е следният: U19, 25 юли – 5 август; U17, 5 – 17 август; U15, 17 – 28 август.
Критерият, по който са избрани клубовете, е принос към националните отбори в последните 5 години. Като се почне от проектонационалните тимове, та се стигне до 19-годишните – кой клуб колко футболисти е дал за представителните ни тимове. Целта е програмата да стане ежегодна и да се разраства, като догодина да обхване и повече отбори.

Comments

comments