Дубайският беглец приватизира БСП

Подводница на Божков и сред кандидатите за лидер на партията

След като прокуратурата разпространи записи на разговор на беглеца в Дубай Васил Божков с депутата от левицата Александър Паунов, последният бе изхвърлен от парламентарната група на БСП. Дали обаче само Паунов е свързан с Божков в соцпартията ?

Близостта на Калоян Паргов с Александър Паунов е легендарно известна в редовете на социалистите от Софийската организация. След телефонните разговори между Божков и Александър Паунов, последният отпадна от голямата игра. Но новоизбрания стар лидер на БСП – София, мина между капките в този скандал. Така най-силния коз на Черепа в червените редици остава да функционира и дори повече, вероятно ще се хвърли в надпреварата за лидер на БСП.

Паргов и Паунов на митинг и с боксьора Кубрат Пулев.

Освен топлите връзки на Паргов с комуниста Паунов, за контактите му с Васил Божков говори и посредничеството му за срещата между Мая Манолова и Дубайския беглец, около предизборната кампания в София.

Breaking.bg, припомня и факта, че именно Паргов издигна кандидатурата на Манолова за кмет на София.

Връзката между Божков и Мая Манолова бе удостоверена със снимки от посещения на „Кюстендилската мадона“, в офиса на Черепа и по-късно потвърдена от самата нея.

Манолова, заснета на гости у Божков.

Но и този път сякаш Калоян Паргов излезе сух от водата и в тази ситуация, и никой не попита дали има и поддържа, и в момента контакт с Черепа. „Задкулисният екип позициониран извън и вътре в БСП, явно цели да я приватизира в полза на Божков“ – коментират членове на Софийската организация.

Шефът на столичните социалисти играе и активна роля в антиправителствените протести, и често засичан в близост до неуспялата кандидат-кметица на столицата, което показва, че въпреки загубата на изборите в столицата, връзката между двамата е активна и в момента.

Изборите в БСП за председател, все повече ухаят на парфюм „Дубайско менте“.

А когато изборът е пряк, тогава парите лесно ще решат резултата. Така на практика вратата е напълно отворена за финансовият интерес, на когото и да било. Хазартният бос, укриващ се в Дубай, не би пропуснал такава възможност.

Странна е и една друга комбинация, в която се появява напоследък Паргов.

Взаимодействието му с Кирил Добрев, е нещо ново според партийните членове. Всеизвестна тайна е, че досегашния заместник на Нинова, превърнал се от скоро в неин противник е доста свързан с друга митична фигура – Делян Пеевски.

Паргов с Кирил Добрев

Добрев неведнъж е бил гост на рождените дни на мастития олигарх, а и както се знае Кире не подбира средства, когато става дума за финансов келепир. В поредица от разследвания на Breaking.bg, ви разказахме за всички, бизнес обвързаности и интереси свързани с енергетика и горива на „Бригадира“ от Гоце Делчев, известен като Кире Милионера.

„Явно съдружието на Паргов и Добрев има задача да балансира в бъдеще много интереси в БСП“ – споделят запознати със ситуацията в партията.

Вероятно „новото“ БСП, което ще се предложи от тази „Дубайска Бригада“, ще трябва да се задоволи с ролята на парламентарен въжеиграч, балансиращ между интереса на Божков и Пеевски.

Въпреки, че на този етап Калоян Паргов, не е заявил своята кандидатура за председател, вероятно това ще се случи на по-късен етап. Паргов готви своя удар за конгреса след като се провали напълно прекия избор. Именно това е и целта на „Дубайската бригада“, вършееща в нивата на столетницата.

Всеки един от тези кандидати за властта в БСП до този момент играеше сам срещу Нинова. Сега върви прегрупиране и обединяване на ресурс за финалната права и дори Нинова не би могла да издържи на подобно финансово и организационно „цунами“, което ще я удари през септември.

Comments

comments