Дрехите втора ръка – възможност за създаване на устойчив гардероб

Подобно на пластмасата, текстилът също започва да създава екологични проблеми и неслучайно за него се говори като за „новата пластмаса”. На него бързата мода отрежда кратък живот, но непотребните дрехи за едни са ценен ресурс за други.

Ако дрехата е качествена, тя може да бъде носена десетки пъти. Затова и в много от случаите дрехите втора употреба, когато са маркови и с високо качество, се предпочитат от мнозина. Те не само са по-евтини, но с тях всеки може да допринесе за намаляване на въглеродния отпечатък върху планетата, а в същото време да се радва на вдъхновяващ аутфит всеки ден.

В магазините за дрехи секънд хенд можете да откриете невероятни находки, с които да създадете стилен устойчив гардероб.

Само с няколко простички правила имате възможност да бъдете екосъобразни и едновременно с това да обичате дрехите си.

Избирайте дрехи, които можете да обличате по-често

Почти всички жени са склонни покрай необходимата в момента дреха да купуват и още някоя, която много им харесва. Оказва се, че в дамския гардероб има облекла, които се обличат 1-2 пъти, а някои от тях са доста скъпи.

Качествени дрехи секънд хенд се носят не само в ежедневието, но и при официален случай, в зависимост от модела. Това важи не само за жените, но и за мъжете и децата. Желанието ви да имате устойчив гардероб може да се осъществи с изключително трайни маркови дрехи.

Качеството е от значение

За да имате устойчив гардероб, това не ви ограничава да пазарувате само от марки, деклариращи, че изработват своите модели с мисъл за природата и околната среда. За производството на почти всяка дреха се оставя съответен въглероден отпечатък, а купувайки я, всеки „допринася” за него.

Покупката на употребявани дрехи обаче има нулев отпечатък и с всяка закупена дреха той може да се намали. Редица звезди от световна величина са посланици на идеята да се пазарува втора ръка. Не на последно място това е и начин да притежаваме дрехи от известни марки, които иначе не можем да си позволим.

Актуализирайте гардероба си всеки сезон

Разбираемо е, че не всеки има възможност да си купи нови и скъпи дрехи за различните сезони, особено ако иска да са маркови. Затова вашият летен или зимен гардероб може спокойно да бъде актуализиран със запазена дреха втора употреба, а понякога дори и нова с етикет. Така ще можете да притежавате дрехи във вашия стил на много по-ниска цена и с качество, много по-добро дори от някои нови дрехи.

Постигайте желаната оригиналност

Ако сте фенове на винтидж стила, в магазините за втора употреба можете да откриете различни находки от минали времена. А ако просто искате да бъдете с дреха, която да е оригинална, също може да разчитате на секънд хенд магазини.

И макар че преминаването към устойчивото пазаруване може да не бъде лесно, с добра мотивация може да бъде постигнато.

За всички, които вземат присърце идеята за устойчив живот, дрехите втора ръка са добра алтернатива. Затова следващия път, когато сте решили да обогатите гардероба си, бъдете модерни и го направете със секънд хенд находки.

 

Comments

comments