Драматичен театър „Никола Вапцаров” на гости на децата в Симитли

За всички деца на Симитли утре 28 ноември 2016 г. (понеделник) от 11:30 ч в Читалище “Св.Климент Охридски“ Драматичен театър „Никола Вапцаров” гостува на община Симитли. Да се потопим заедно в магията на мюзикъла за деца „Бременските музиканти“. Театралното приключение е под режисурата на Костадин Бандутов, а сценографията и костюмите са на Георги Славков.

Историята е за магаре, куче, котка и петел, остарели и станали безполезни за стопаните си, които се опитват да се отърват от тях по най-лошия начин.

Едно по едно животните бягат. Събират се случайно и решават да отидат в града, където ще станат музиканти и ще живеят свободно. По пътя,обаче, се натъкват на една къща, в която живеят разбойници. Благодарение на хитър план животните ги изплашват и изгонват.

И днес, една от забележителностите на град Бремен (Германия) е бронзовата статуя, създадена от скулптора Герхард Маркс през 1951 година, изобразяваща героите от приказката на Братя Грим „Бременските градски музиканти“.

От 18:00 ч. отново залата на Читалище „Св.Климент Охридски“ ще бъде изиграна премиерно -комедия за възрастни „Секс по английски” на ДТ „Никола Вапцаров”- гр. Благоевград !

Сценичният вариант и постановката на английската комедия, чието оригинално заглавие е „Кой ми сви панталоните“, са дело на режисьора Костадин Бандутов, а сценографията е на Георги Славков.

Една безумна нощ, кражба, необичайни ситуации, типичен англосаксонски хумор. Новото заглавие в афиша на театъра разказва за тайната любовна авантюра на Едуард (Александър Митев) – женен шеф на голяма фирма, и Вирджиния (Аделина Томова) – негова секретарка и любовница.

Кой е „свил” панталоните на Едуард!? Колко оплетен в комични ситуаци ще се окаже той – без дрехи, заедно с министъра на вътрешните работи, Чарлз (Теодор Куков) и Пени (Пепа Манева) – неомъжената съквартирантка на Вирджиния.

Comments

comments