Домусчиев, Гайтански-Вълка и „Титан“ ще чистят София за 435 милиона лева

zx860y484_4019437

 

Фирми на Кирил Домусчиев, на Румен Гайтански-Вълка и на пернишките бизнесмени Димитър Борисов и Иво Иванов ще чистят и извозват боклука на София през следващите 5 години. За това те ще получат общо 435 милиона лева. Те бяха класирани на първите места в седемте обособени позиции на обществената поръчка, обявена от Столичната община.

 

Десет фирми и консорциуми подадоха оферти в началото на септември за седемте зони, като можеха да кандидатстват само за две от тях.

 

За чистене на първа зона – районите „Средец“, „Лозенец“ и „Студентски“, на първо място е „Титан София център 1“ ДЗЗД. Тя е дружество, в което са фирми на „Титан“ на Димитър Борисов и Иво Иванов, и на Кирил Домусчиев – „Айс Ви“. Цената е 68.4 милиона лева. То беше и единственият допуснат кандидат за позицията.

 

Втора зона – районите „Искър“, „Панчарево“ и „Кремиковци“, ще се чисти от „Титан-София-изток 1“ – също обединява фирми на „Титан“ и на Кирил Домусчиев. Цената е 60.6 милиона лева. Дружеството също бе единственият допуснат кандидат за позицията.

 

Трета зона – районите „Изгрев“, „Слатина“ и „Подуяне“, ще се чисти от консорциум „Грийн партнърс-БКС“ ДЗЗД на Румен Гайтански-Вълка. Цена – 55.36 милиона лева. Другият кандидат за тази позиция бе „ФССИ-България“ ЕООД.

 

Четвърта зона – районите „Илинден“, „Надежда“ и „Сердика“, ще се чистят също от консорциума „Грийн партнърс-БКС“ ДЗЗД. Цената е 50 милиона лева. Другият кандидат бе „АЕС-Х груп“ на Красимир Арсов, който досега обслужваше тази зона.

 

Пета зона – районите „Банкя“, „Връбница“ и „Нови Искър“, е спечелена от „Титан София-изток 1“. Цената е 39.79 милиона лева.

 

Шеста зона – районите „Люлин“ и „Красно село“ – фирма „Зауба“ АД на Румен Гайтански-Вълка. Цена – 41.69 милиона лева. Досега се чистеше от общинската „Чистота Искър“, която беше наела техника от „Грийн партнърс“ на Гайтански.

 

Седма позиция – районите „Възраждане“, „Оборище“ и „Триадица-център“ ще се чисти от „Титан София център 1“. Цената е 45 милиона лева. Другият кандидат беше „Зауба“ на Гайтански.

 

Фирмите, спечелили обществената поръчка, предстои да подпишат договори с възложителя – Столичната община, със срок до 2025 г. Преди това ще се изчака 10-дневният срок за обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. Досегашните фирми-изпълнители имат ангажимент до юни 2020 г.

 

В обхвата на поръчката не са включени районите „Младост“, Овча купел“, „Витоша“ и част от „Триадица“, чиито договори за чистене изтичат по-късно.

 

Източник:Дневник

 

Comments

comments