ДНЕС Е ПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СИМИТЛИ

На 8-ми септември, денят на Рождеството на Пресвета Богородица по църковния календар е празник на град Симитли. Малка Богородица е и храмов празник в града. Празничната програма започна още на 7-ми, когато площадът в града се превърна в арена на всевъзможни таланти.
Шоуто „Симитли търси талант” представи всевъзможните таланти на Симитли, които имаха възможност да спечелят големи награди. Голямото шоу за празника на града започва днес в 18:00 часа на площад „Септември”, където всички гости и празнуващи ги очаква много забавление и приятни емоции.
Още рано сутринта празникът ще започне с тържествена Света литургия в храм „Рождество на Пресвета Богородица” в град Симитли. На обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве в двора на храма. От 18.30 часа ще тръгне тържествено шествие, водено от мажоретен състав, което ще започне от централния площад в града до паметника на падналите за Освобождението на Симитли.
Голямата празнична програма ще бъде открита от Мажоретен състав към читалище ” Св.Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, мъжка фолклорна група „Веселие”, Денс клуб „Бонита”, ансамбълът при КУД „Гоце Делчев” – Делчево, Р Македония, Петър Джумайлиев и Зоя Асенова от група „Перун”. Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков и македонската певица Елена Велевска, ще вдигнат градуса на настроението с фолклорните си изпълнения. Нежният дует Орлин Горанов и Мариана Попова, ще изпълнят най- обичаните си хитове само за публиката на Симитли. Любимката на народа- попфолк изпълнителката Ивана, заедно със своя оркестър ще нажежи обстановката, а хитът в поп музиката- Гери-Никол ще „отвори кутия пълна с тайни” за всички тийнейджъри и любители на нейната музика. Ди-джей Теди Джорджо ще завърши празничната програма с всички хитове на лятото, като ще направи луд купон под звездите в празничната нощ. Заповядайте да отпразнуваме заедно празника на Симитли!

Comments

comments