Димитър Делчев: Обединената десница в лицето на Реформаторски блок – Глас народен ще представлява десния избирател в 44-ото Народно събрание

16903119_1819705061612702_2595594453142805018_o

Обединената десница в лицето на Реформаторски блок – Глас народен ще представлява десния избирател в 44-ото Народно събрание, тази увереност изрази водачът на листата на Реформаторски блок – Глас народен в Благоевградска област Димитър Делчев по време на първия дебат в областта.

Отиваме на избори с цел десният избирател да има максимално представителство в парламента и ще работим за силна държава в секторите сигурност, образование и здравеопазване, каза Делчев.

Притеснен съм за бъдещето на десницата и залитанията на ляво, затова ще очаквам Цветанов да се яви на поне един дебат за дясното в Благоевградска област.

Хората напускат страната не само заради заплатите, а и заради нивото на образователната система, здравеопазването, сигурността. Това показва, че са необходими комплексни мерки за справяне с демографската криза, не отделни популистки обещания за увеличаване на заплати и пенсии, категоричен бе Делчев и заяви, че РБ – Глас народен няма да сяда на масата за надлъгване на хората.

Социалната политика е важна, но хората имат права и задължения и всеки, който не е изпълник Конституционното си задължение да се образова до 16 години, няма право да лежи на гърба на държавата и няма да получава обезщетение за безработица, каза Делчев.

Борба с корупцията е неотложна тема. Предложихме закон за борба с корупцията, който да спре корупцията по високите етажи на властта, но поради яростната опозиция на БСП и ДПС и не се случи, каза Делчев. В резултат на това имаме цели феодализирани общини, където обществени поръчки се печелят от близки фирми и се плащат тройни и четворни цени, а средствата изтичат в минимален процент хора и това трябва да спре, категоричен бе той.

Освен закон за борба с корупцията предвиждаме и други мерки като агенти под прикриетие и отпадане на наказанието при провокация към подкуп, което ще развърже ръцете на разследващите корупцията. В предложенията на РБ – Глас народен е и да се даде възможност на гражданите да записват лица на публични длъжности при вземане на подкуп, каза още той.

Делчев заяви, че РБ ще работи за увеличаване на средствата за образование от 3,5% на 4,5%. Преди няколко месеца, когато г-жа Кунева постави учителя в центъра на реформата и поиска увеличение на заплатите, ГЕРБ не бяха съгласни, а сега предлагат 50% увеличение, дано това желание не е само преди изборите, добави той.

Патриотизъм означава да се грижим за всички български граждани и държавата трябва да се погрижи за безопасността на всички българия в Македония в този момент, доабви той.

Comments

comments