Димитър Делчев: Не държавата, а бизнесът ще вдигне заплатите, само ако му осигурим възможности за развитие

DSC_0278


Не държавата, а работещият бизнес ще вдигне заплатите, но само ако му осигурим възможности за развитие, заяви Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област на среща с представители на бизнеса в Благоевград.

Малките и средни предприятия са гръбнакът на една икономика, затова нашата цел е да подкрепим хората, осмелили се да развиват бизнес, заяви Делчев и даде за пример повишаване на прага на ДДС от 50 хил. на 200 хил. лева. Това ще изкара повече фирми на светло и ще даде стимул на повече хора да се занимават с бизнес, добави той.

Намаляването на ДДС от 20% на 18% ще остави в джоба на бизнеса и гражданите над 1 млрд. лева, които отново ще бъдат инвестирани и ще доведат до по-голям ръст на икономиката, каза Делчев.

„РБ – Глас народен“ не се хваща на популистката игра за увеличаване на заплати и пенсии, хората разпознават лъжците и няма да се подведат, каза Делчев. Според думите му икономическите програми на ГЕРБ и БС ще струват скъпо на държавата и няма да доведат до ползи за бизнеса.

Корупцията спира огромен ресурс всяка година, затова първата ни задача ще бъде да се справим с тази болест разяждаща всичко по пътя си, добави Делчев.

Владимир Каролев, съветник на министъра на икономката 2014 – 2017 годинина, заяви, че мерките, които предвижда „Реформаторски блок – Глас народен“ ще окажат благоприято въздействие върху бизнеса и подчерта, че за две години, в които РБ беше водещ в икономиката ръстът е двойно по-голям от предходните 4 години при самостоятелно управление на ГЕРБ и при кабинета „Орешарски“. Според икономистът в програмите на останалите партии се наблюдава силно популистко залитане, което няма да доведе до добри резултати.

Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката 2014 – 2017 година, подчерта, че през последните 2 години инвестициите в България са се увеличили 4 пъти, а административната тежест е намалена със 77%, което е осигурило инвестиции от 297 млн. лева. Тя беше категорична, че тази политика трябва да бъде продължена, за да има и икономическо развитие. Везиева заяви, че водачът на листата за Благоевград Димитър Делчев е един от най-активните и подготвени политици и има категоричната й подкрепа.

Представителите на бизнеса заявиха, че РБ – Глас народен представя прости, но работещи решения за най-важните проблеми в сектора и политиката за намаляване на административните тежести трябва да бъде продължена. Те поискаха въвеждане на персонална отговорност на държавните служители, поставящи пречки пред бизнеса.
DSC_0289

Comments

comments