Джипът, убил Милен Цветков, е катастрофирал тежко и преди 5 години

Джипът, който се вряза в колата на Милен Цветков в катастрофата, довела до смъртта на журналиста, и друг път е участвал в тежък инцидент. Това разкрива съдебно решение, което „Сега“ видя в съдебните регистри. То е от 10 май 2017 г. Тогава Софийският районен съд е признал за виновна майката на Кристиан Николов – Десислава Пешева.

Пешева е виновна, че на 2 октомври 2015 г. около 23:40 ч. при управление на „Ауди Q7“ навлязла насрещното, загубила контрол и се блъснала в идващото насреща „Рено“. На другия шофьор – С. Д. С. било причинено счупване с разместване на бедрената кост на десния крак, което е средна телесна повреда, тъй като се стигнало до трайно затруднение на движението му за повече от 30 дни.

Тъй Пешева е с чисто съдебно минало, съдът няма друга опция, освен да я освободи от наказателна отговорност и да я накаже само административно – в случая с глоба от 1000 лв. От съдебното решение се вижда още, че книжката на Пешева не е отнета.

Жената има обвинение и във връзка с катастрофата, при която загина Цветков, и е на свобода срещу гаранция от 100 000 лв. „В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил“, съобщи прокуратурата.

 

Comments

comments