Десетки хиляди се събраха на митинг-концерта на Слави

С фойерверки и интродукцията на песента „Студио Х“ започна митинг-концертът на Орлов мост снощи. Десетки хиляди българи се събраха в центъра на столицата, за да подкрепят референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.
Старт на събитието даде самият Слави Трифонов с думите:
„Вижте ме – аз не съм Слави Трифонов от Телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен. Български гражданин. Аз съм висок метър и 98 и тежа 110 килограма, но никога не съм подозирал, че ще се почувствам толкова силен. А тази вечер се чувствам ужасно силен. Заради вас. Чувствам се един от многото. Един от тези много. Един от вас. От тези, които изпълват със смисъл и съдържание думата „суверен“. Френска дума. Тя означава – този, който олицетворява суверенитета – върховната власт. Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е или парламентът, или правителството, или президентът. Но всъщност вие сте суверенът. А те са ваши служители. И ако някой от тях не го е разбрал, тази вечер – 29 октомври 2016 г. ще го разбере. Болезнено ще го разбере. Те се мислят за богоизбрани. За аристократи. За нещо повече от всички останали. А не са. Те ще съществуват такива, каквито са, докато ние им го позволяваме. Не ви ли омръзна?“
„Нема такава държава“ беше първото изпълнение на сцената, последваха: „Боят настана“, „Жив е той, жив е“, „Назад, назад, моме Калино“, „NO MERCY“, „Писна ни от овце“, „Къде си вярна, ти, любов народна“, „Де е България“, „Не съм избягал“, „Кой уши байряка“, Химна на България и „Моя страна“.

Comments

comments