Депутатът Стефан Апостолов осъди Павел Стоименов за клевета

Народният представител от Симитли Стефан Апостолов спечели в Районен съд- Благоевград дело срещу бизнесмена Павел Стоименов, оклеветил го със своя публикация в социалната мрежа Фейсбук, озаглавена „Отново енергийна афера.., „поместена в профила му на 8 март 2023 година.

Стоименов, който започна целенасочена кампания срещу Апостолов в социалната мрежа, прокламирайки „освобождение “ и „спасение“ на Симитли, със серия публикации очерняше депутата и семейството му, изричайки гръмко куп твърдения, които Апостолов определи като груби манипулации, лъжи и компромати, целящи дискредитирането му. Съдът потвръди думите на народния избраник и осъди Стоименов за клеветнически твърдения.

В съдебна зала се оказа, че смелостта на „освободителя и спасителя“ е само в социалната мрежа. Пред съда, Стоименов, който във Фейсбук се държеше като „флагман на справедливостта“ и „радетел на истинността“, се огъна с оправдания, че не той е изрекъл клевети срещу Апостолов и не е автор на клеветническите твърдения, публикувани в профила му. Бизнесменът заявява, че в деня и времето, в което е публикуван материалът, обект на съдебно разглеждане, е имал важни бизнес срещи, не е разполагал с компютър и недоумява как се е появила въпросната публикация.

Ето какво каза след решението на съда депутатът Апостолов:

„На лъжата краката са къси! Приятели, Истината винаги излиза наяве. А тя в случая звучи точно така: Осъдих Павел Стоименов за негова публикация в профила му във Фейсбук, която накърнява честта, достойнството и доброто ми име, а парите, които ми присъди съдът, ще даря. Всички си спомняме неговата кампания в социалните мрежи, както в един запис той заявява „Ние в момента само плюем и черним, и ще продължаваме да черним“. За всички тези лъжи, които изрече срещу мен и семейството ми, реших да се обърна към българския съд. Същият човек, който вече е общински съветник, не успя да заблуди нито хората с неговите манипулации, компромати и лъжи, нито съда. Достойно е човек да стои зад думите си, нали? Е, очевидно, „освободителят“ на Симитли не е от хората, които стоят зад думите си. Ще видите в прикачените снимки на документите от съда, където Стоименов е толкова объркан, че се чуди как да се измъкне с оправданието, че той не е автор на статията, че някой друг явно е писал на компютъра му. Вече всичко е ясно! Истината винаги е по-силна от лъжата! Съдебното решение е факт! Павел Стоименов бе осъден за публикацията си, бе признат за виновен за неверните и увреждащи името ми небивалици, а тарикатлъците му, че някой е седнал на компютъра му, просто не минаха! Ще завърша с нещо, което написах още на 20 юни миналата година. То касаеше Павел Стоименов и останалите „спасители“: И не забравяйте, че на лъжата и компроматите краката са къси!

Към публикацията си Апостолов прилага съдебното решение, от което е видно, че Стоименов отрича авторство на клеветническата статия, разказвайки, че в деня на появата и е имал срещи със земеделци в плевенското село Брест и не е разполагал с никакво устройство, от което да публикува материали в мрежата. Съдът не приема оправданията и го осъжда да плати 500 лева за претърпените от ищеца Апостолов неимуществени вреди.

Comments

comments