“Демократична България” инициира нова среща в Народното събрание заради присъствието на Митрофанова

решения, които ще съдържат 25 мерки за развитие на България. Сред тях са законопроектът, който ще позволи на българските домакинства да бъдат енергийно независими, както и този за разследване и по-голяма отчетност на главния прокурор.

“Говорим за мерки, защото в някои закони ще има по повече от една мярка, които по същество ще доведат до положителни промени в страната. Сред тези законопроекти и решения ще бъде и това за подпомагането на Украйна с оръжие”, коментира тя.

Според нея предложеният законопроект за КПКОНПИ от служебния правосъден министър Крум Зарков има положителни елементи, които застъпват заложените още в проекта на “Демократична България” от 45-ото Народно събрание идеи за реформа на антикорупционния орган. Тя обаче смята, че обхватът на закона за установяване на конфликт на интереси трябва да е по-широк.

По отношение на преговорите за ново правителство, Йорданова отново заяви, че “Демократична България” няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ. Тя уточни, че въпреки уважението към медиаторите, предложени от ГЕРБ, се очаква да се водят разговори с хора, които има ясен политически мандат и могат да поемат ясна политическа отговорност и ангажименти. “Всичко друго изглежда като пиар акция и отклоняване на вниманието”, каза тя.

Comments

comments