Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път

От ГЕРБ  направихме всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да издържи дълго и да води страната по пътя на необходимите реформи, но некоалиционните ни партньори избраха да съборят стабилното правителство, въпреки всички компромиси, които направихме“.

Това каза пред Нова тв Даниел Митов от ГЕРБ.

“Стана ясно, че няма как да продължаваме с тези експерименти и в момента за нас е очевидно, че трябва да отидем на избори за убедителна победа“, категоричен бе Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че ще трябва да се започне разговор, но след изборите.

„Много е рано да се говори за това кой трябва да е на масата, кой с кого ще преговаря. Както Борисов каза – „ГЕРБ расте като външния дълг на Асен Василев“. ГЕРБ наистина расте, но в крайна сметка хората ще кажат в деня на изборите. Трябва да се гласува с разум, а не с емоции“, заяви той. „След изборите имаме много работа и много задачи“, каза Митов.

Попитан какво отговарят на избирателите си, че са седнали на една маса с ПП-ДБ, Митов заяви, че техните избиратели са национални хора и разбират каква е природата на политиката.

„Те обаче ни питат друго: „Кога ще бъдат завършени магистралите „Хемус“ и „Струма“?. Питат ни за пътя Велико Търново – Русе.“, зави той.

Правителството трябва да е от политически фигури и си представям Бойко Борисов като премиер, заяви Даниел Митов.

„Ако резултатът от изборите е такъв, че имаме легитимност, правилото в демокрацията е лидерът на спечелилата партия да е кандидат за министър-председател“, добави Митов.

„Наблюдавам в момента свободно падане на ПП-ДБ и ръст на ГЕРБ-СДС“, обясни Митов.

Comments

comments