Даниел Митов: Вторият мандат на ПП е обречен

Изобщо не се знае дали ще се стигне до гласуване на втори мандат на „Продължаваме Промяната“, това са хипотези. Вчера при гласуването се оформи нова коалиция – „Продължаваме Промяната“, „Възраждане“, БСП, „Демократична България“ упорито, без сериозна аргументация, бутат страната към избори, вторият мандат на ПП е обречен, заяви в „Денят започва“ Даниел Митов от ГЕРБ-СДС и допълни, че не се знае на кого ще даде третия мандат Румен Радев.

По думите му при вчерашното гласуване е нямало сериозни аргументи против проектокабинета „Габровски“, единствено, че е предложен от ГЕРБ, което според Митов е несериозен аргумент.

„Това не е поражение за ГЕРБ, а поражение за държавата. Не ние, а ПП са в изолация, поставят неизпълними условия. „Възраждане“ и „Продължаваме Промяната“ гласуват заедно непрекъснато. В този парламент коалиционен кабинет е невъзможен, защото трябва да има подписано коалиционно споразумение“, добави Даниел Митов.

Той прогнозира, че ветото на президента върху Изборния кодекс ще бъде преодоляно и отбеляза, че ГЕРБ няма да промени решението си относно хартиената бюлетина и няма да се откажат от този закон.

Comments

comments