Задържаха служителя на заложната къща в Благоевград- инсценирал обира

Край на сагата с грабежа на заложната къща в Благоевград. Полицията намери златото в личната кола марка „Ауди“ на служителя подал сигнала на тел. 112, пише Pirinsko.com.

Припомняме, че вчера около 12:45 часа  бе получен сигнал, че в заложна къща в гр. Благоевград са влезли двама въоръжени мъже и заплашвайки служителя в нея са отнели парична сума и златни накити. На място пристигнаха полицейски екипи на 01 и 02 РУ -Благоевград съпровождани от зам.-директор и директор на ОДМВР-Благоевград. За постановката бе уведомена и Окръжна Прокуратура – Благоевград.

След близо 6 часа разследване полицията се осъмни в противоречивите показания на 28-годишният Георги от Сливен, който е дългогодишен служител в заложната къща на бизнесмени от Враца. След провеждане на активни действия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента при обиск на криминалистите в личната кола на Георги е намерено голямо количество злато, което той декларирал за откраднато.

Според източник на Pirinsko.com, вчера късно вечерта полицията арестува Георги с мярка 24 часа, като най-вероярно престоя му зад решетките ще бъде удължен от прокуратурата с обвинителен акт.

Заложната къща се намира в централната част на Благоевград, на оживена улица, която свързва центъра на града с кварталите „Еленово“ и „Ален мак“.

Comments

comments