Господин Копейкин, нали нямахте нищо общо с Москва?

Джесика Вълчева
Ще бъда много кратка. А въпросът ми е риторичен – господин Копейкин, нали нямахте нищо общо с Москва?

Костадин Костадинов периодично, но пък особено настоятелно и дори с насмешка обяснява, че партия “Възраждане” не е свързана с Руската федерация. Формацията, вика Костадинов, се бори за българския национален интерес. Иска да излезем от НАТО, да предоговорим условията си за членство в Европейския съюз, да свикаме референдум за приемане на еврото и да не изпращаме оръжия на Украйна. За последното пред Народното събрание днес от “Възраждане” излязоха на протест.

И точно тук е проблемът.

Едно от първите действия на “Възраждане” в Народното събрание бе да се внесе мракобесен закон срещу чуждите агенти, който бил създаден по американски модел. Всъщност законът е по руски тертип и дойде малко след като Костадинов изгони представители на определени медии, финансирани от чужди посолства.

Те (чуждите посолства) особено много му бодат очите. Възмущават се Костадинов и кликата му, че в Народното събрание са някакви евроатлантици, които обслужват САЩ, а по протести срещу войната на Русия се веели чужди украински знамена – нали сме в България, как можело…

Обещах да съм кратка.

Затова имам няколко основни въпроса към господин Костадинов. Те са риторични, а освен това не очаквам и отговори. Господин Копейкин, нали нямахте нищо общо с Москва? Нали този ваш прякор на чуждестранна валута е плод на въображението на американски слуги? Защо тогава, господин Костадинов, на вашия протест пред Народното събрание, редом до българското знаме, бе опънат и руския трикольор? Кой точно е чужд агент, господин Костадинов?

Питам само.

Comments

comments