Гласуват оставката на Делян Добрев

105708-parlament5

Депутатите в Народното събрание днес започват пленарното си заседание с гласуване на оставката на Делян Добрев. Бившият министър на енергетиката и народен представител от партия ГЕРБ във вторник депозира документа в деловодството на парламента.
Добрев в неделя заяви, че ще се оттегли от всички политически постове, които заема, като обясни решението си с разрастващия се скандал в Хасково, който бе предизвикан от разкрития на журналиста и народен представител от „БСП за България“ Елена Йончева за обвързаности между Добрев и представители на местната власт в Хасково.
Различните структури на ГЕРБ, включително тези в София, Сливен, Велико Търново, Перник, Бургас, Разград, Ловеч, Русе, Кърджали и др., призоваха Добрев да не подава оставка. Подкрепа за него изразиха и от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), както чрез писмо от бизнес сдружението, така и чрез изявление на председателя Кирил Домусчиев.
Вчера престрелката между ГЕРБ и БСП по темата продължи. От ляво излязоха с нови обвинения за роднински връзки – този път в Булгартрансгаз.

Comments

comments