Героите на днешното време: Вижте разказа на Краси от Сандански – достоен човек с пълно с човещина сърце!

Доброто в човека личи не по думите, а по действията му. Днес ще ви разкажем за един съвременен герой.
Красимир Митрев е на 26 години, от град Сандански. Той е жив пример за това, че в 21 век – векът на студените отношения, когато човещината е на изчезване, у човека все пак са останали капки доброта, любов и състрадание.
Причината да потърсим Краси и той да ни разкаже за себе си е една от многобройните му безкористни постъпки.
„Обичам разходките по морския бряг, дългите преходи в планината, този път се срещнах с баба Зорка от село Мечкул, самотна жена с болно сърце. Видях натрупана купчина с дърва пред старата й къщичка и реших да запретна ръкави…. Заговорихме се със Зорка, милата жена обясни за здравословните си проблеми и как, ако вземе да нацепи дори едно дърво, ще лежи на легло 3 дни …ако сърцето й издържи.“ – така започва разказа си Краси. „Бях много щастлив, че тази нощ от комина на старата къщурка ще излиза дим, а на печката ще има ароматен чай.
Винаги съм смятал, че добротата е навсякъде около нас – тя е в самите нас, важното е да съумееш да я откриеш и да вярваш, че я има. И винаги, когато се опита да избяга от теб, да я примамваш да се върне. Знам, че всеки един човек е дарен с благородното качество доброта. Доброто живее в нашите сърца, ние се раждаме с него, но не винаги имаме смелостта да го покажем, да го подарим на другите. Ние трябва да ценим това качество и да не позволяваме на злото да надделее в нас. След като направя нещо добро, винаги съм щастлив, доволен от себе си, радостен и слънчев, горд, но не самонадеян.“
Освен, че помага на случайни хора, за които обикновени действия като цепенето на дърва представляват огромна тежест, Краси участва и като доброволец към Майчин център в родния си град.
„В центъра разговарям с децата, стремим се да постигаме успехи и да бъдем отличници и в живота, не само в училище. Също така съм асистент на психолога д-р Иво Ташев – един разкошен човек. Добрината се изразява в искрена помощ. Тя е готова да направи чудо и в момент на отчаяние, да върне надеждата, да дари светлина във всеки дом, без която животът е тъмен и мрачен. Ето защо добрият човек е готов да помогне на всекиго – познат или непознат. Той винаги ще намери време да те изслуша, ще поеме част от мъката ти, ще ти подаде ръка за помощ в най-трудния момент, даже ако той самият е в беда. Затова аз винаги съм готов да помогна на всекиго, защото знам, че това е добра постъпка. А и самият аз мога някога да изпадна в беда, да се нуждая от помощ. Самата мисъл, че помагаш на хората, вдъхваш смисъл в мрачния им ден, газиш в септичната яма на проблемите им и им подаваш ръка, е безценна.
Винаги съм се водил от думите на свети апостол Павел – „А над всичко това облечете се в любовта , която свързва всичко в съвършенство“

Освен, че всекидневно Краси заделя от личното си време, за да помага в Майчин център в Сандански и да асистира на д-р Иво Ташев, момчето намира начин и да обхожда вече обезлюдените села в Югозапада, за да протегне ръка и да осмисли нечий ден.

Comments

comments