ГЕРБ обсъжда името на Петър Стоянов като кандидат-президент

Това обяви Тома Биков в студиото на „Здравей, България”

Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъждат като възможен кандидат за президентските избори на 14-ти ноември. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ депутатът Тома Биков.

„Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера след мое участие в БНР.  На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля – това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега”, коментира Биков. И добави: „Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов”.

„Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Радев. Няма да излъчваме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти. Искаме да излъчим човек, който от ден първи да проведе разговор с нашите най-големи политически опоненти и да се опитаме да видим дали можем да намерим по някакви важни за България точки. Има няколко варианта за такъв човек”, посочи още Тома Биков.

„До момента сме обсъждали профила на нашия кандидат. Той трябва да е диалогичен човек. Човек, който да поеме отговорност и да направи първата стъпка за възстановяване на политическия диалог”, каза той.

 

Comments

comments