Георги Динев от Петрич е новият областен управител на Благоевград

Георги Динев от Петрич е новият областен управител на Благоевград

Служебното правителство прие решение, с което се освобождава настоящият областен управител с Административен център Благоевград – Мария Димова.

За областен управител на област Благоевград е назначен Георги Запрев Динев, роден на 29.07.1975 г в гр. Петрич. Той е Магистър – предприемачество и мениджмънт от Технически Университет – Габрово. Професионална квалификация – Инженер – икономист.

Председател на общински съвет Петрич от 2015 до 2017 г. Народен представител в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание. Женен, с две деца.

Служебното правителството на заседание днес прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин. До този момент е била заместник областен управител на същата област. Хоноруван преподавател е в катедра „Политология” в УНСС. Притежава опит в разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво.

Румен Русев е назначен за областен управител на Добрич. Той е главен секретар на Областна администрация – Добрич от 2016 година. Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. Бил е също секретар на Община град Добрич.

Николай Абрашев е новият областен управител на Плевен, като до момента там е бил заместник областен управител. Работил е в Община Плевен, където е бил медиатор, отговарял е за младежките дейности – програми и заетост. Завършил е магистратура по „Мениджмънт“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Свищов.

Освободената днес от длъжността областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева ще бъде назначена за заместник-областен управител на същата област.

Припомняме, че на 26 април служебното правителство прие решение, с което назначи нови областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.

Comments

comments