В Благоевград ще следят кой къде си изхвърля боклука

Инспектори ще следят къде гражданите на Благоевград ще изхвърлят отпадъците си.

Това е предвидено в предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов до Общинския съвет. Хората в жилищните комплекси обаче недоволстват, защото контейнерите на повечето места в града не стигат, съобщава БНТ.

В новата структура “Екология и чиста среда“ на общинската администрация в Благоевград ще бъде създаден нов инспекторат. Неговата функция ще бъде както да следи дейността на фирмата, която ще извозва отпадъците, така и дали гражданите изхвърлят отпадъци си на местата, предназначени за това.

Проблемът обаче идва от липсата на достатъчно контейнери за боклук. Това според хората обезсмисля структурата и не би било справедливо някой да бъде глобен, след като не са осигурени достатъчно контейнери за отпадъци.

От общината се позоваха на закона за управление на отпадъците, според който магазините и ресторантите трябва да имат договор с фирма, която да осигури контейнери за тях.

Контейнери в най-скоро време щяло да има, обещават от общината. А засега, когато помещенията са пълни, изхвърлянето в пълните кофи отново е единственият вариант.

Comments

comments