В атаката срещу Борисов Божков включи и пиара на премиера

Премиерът Бойко Борисов в петък вечер се кле три пъти пред медии, че от Васил Божков е взел само „една дълга пура“ по повод сигнала на бизнесмена до прокуратурата за предадени 60 млн. лева към Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Часове след това Божков попита министър-председателя – защо пиарът на правителството Севделина Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му.

„Брифингът“ на Божков

В събота сутрин, точно в 8 часа (когато обикновено прави публикации във Фейсбук) обвиняемият бизнесмен написа: „През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше“.

Така Божков добави още един човек към кръга на хора, в историята „за рекет и грабеж“, която разказва – той е от най-близкото обкръжение на премиера. Този път само с намек и въпрос – без конкретни твърдения и подробности.

Отговорът на пиара на Борисов

Два часа и половина след публикацията на Божков Арнаудова му отговори в профила си във Фейсбук. „Дневник“ я потърси за коментар и изпрати въпроси до правителствената пресслужба.

В публикацията си Арнаудова казва, че „от момента, в който работи за българското правителство, всичките й срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от нея самата, а и от десетки медии“.

„Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза“, пиеш още пиарът на Борисов. Тя не уточнява за кой член на семейството й става въпрос и не отговаря ясно на въпросите.

После се обръща към Божков: „И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната – в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV! И Вие #БъдетеЗдрав“.

Коя е Севдалина Арнаудова

Севделина Арнаудова е пиар на ГЕРБ още от създаването на партията през 2006 г. Според съпартийци Борисов често се вслушва в съветите й. Арнаудова стана популярна и като „Севда ТВ“, както я нарича дори самият премиер – защото снима и излъчва във Фейсбук на живо всичките негови посещения по пътища, заводи и села, както и пътуванията с джипа, в който Борисов вози министри по обекти. На няколко пъти премиерът е реагирал публично с остри забележки към нея, ако нещо в ситуацията с медиите го ядоса.

Борисов е кум на Севделина Арнаудова и съпруга й Делян Димитров. Според публикация на в. „Сега“ Димитров е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ – държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

За Би Ти Ви и Флориан Скала

В петък Борисов каза, че е получил пурата от Божков при посещение в централата на ГЕРБ, където той дошъл с шефовете на Би Ти Ви. Премиерът обаче не назова за кого говори и в кой период. В последните дни атаките срещу медиата се засилиха, Борисов я нарече „Божков тв“, след което отрече, няколко пъти реагира остро на въпроси на репортерите й, а вчера „Нова тв“ подаде сигнал срещу нея по публикация на „Блиц“.

Днес Севделина Арнаудова посочва, че е посрещнала в партийната централа Васил Божков заедно с Флориан Скала, който е главен изпълнителен директор на bTV Media Group и изпълнителен директор на bTV Radio Group от декември 2006 г.

На 1 юни в интервю за в. „24 часа“ Флориан Скала обяви, че подобни атаки като тези на премиера към медия с въздействието на Би Ти Ви не са необичайни. Той каза още, че са абсолютно неверни твърденията, че Васил Божков го е водил във френския курорт „Куршевел“.

Флориан Скала има значителни постижения в телевизионния бизнес. Преди да оглави водещата медийна група в България, той заема длъжността директор „Продажби“ на Markiza Group в Словакия, която също е част от групата CME. В продължение на няколко години е заемал и водеща позиция в RTL – Австрия.

В сигнала си до прокуратурата Божков твърди, че е готов да свидетелства и има доказателства за искане и даване на подкуп, злоупотреба със служебно положение и други престъпления. Посочените в него са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.

В петък Борисов каза, че Горанов трябва да отговаря за себе си.

Източник: Дневбик.бг

Comments

comments