„Възраждане“ започва подписка за референдум за членството на България в еврозоната

На брифинг в кулоарите на парламента председетелят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че днес е било направено всичко възможно да не бъдат допуснати до конференцията „България в еврозоната – предимства и възможности“, която се провежда днес в София. От партията са искали да изкажат несъгласието си с влизането на България в еврозоната.

Когато отидохме, се оказа, че има охрана, която подхожда по-скоро на среща на Г-7. Имаше жандармерия, полиция, вероятно ДАНС, имаше частна охрана, липсваше само армията. Отношението към хората, които бяха там, беше изключително дивашко – бяха блъскани от полицаите. Хората, които бяха с еднакви плакати „Искаме да сме в еврозоната“, бяха допуснати, обаче хората, които защитаваха българския интерес, не бяха допуснати. Първо ни казаха, че е частно събитие. После се оказа, че събитието не е частно и н казаха, че можем да влезем, заяви Костадинов.

В крайна сметка влязохме и се озовахме на едно мило семейно събиране, на което разни хора си говореха как България трябва да влезе в еврозоната, колко е хубаво да унищожим българската финансова независимост. Ние искахме да зададем само един въпрос – смятат ли нашите т.нар, европейски партньори, че е редно българският народ да бъде питан дали иска или не иска да бъде в еврозоната или поне да каже кога точно. Не ни позволиха да зададем такъв въпрос. Видя се огромен страх от българския народ. Тези хора с поведението си предизвикват сблъсъци, опитвайки се да унищожат българската финансова независимост. Без да се допитват до българския народ, те се опитват да извършат скрит държавен преврат. Въвеждането на еврото по този начин е престъпно и хората, които се опитват да го направят, ще лежат по затворите. Тези безотговорни предатели не се притесняват, че с действията си могат да изправят страната на ръба на гражданска война, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Ние ще започнем събирането на подписи за референдум за членството на България в еврозоната. Ще съберем повече от 500 000 подписа. Ще разкажем на българите, че това, което се готви с техните спестявания, е грабеж. Сигурен съм, че българските граждани няма да бъдат щастливи от това, посочи Костадин Костадинов.

Той коментира и отказа на „Възраждане“ да се срещне с издигнатия от ГЕРБ кандидат за премиер проф. Николай Габровски.

Не отидохме да разговаряме с г-н Габровски, защото всичко, което сме имали да си кажем с неговата парламентарна група, вече сме си го казали. Не е нужно да изпишеш водата от морето, за да разбереш, че е солена. Нашата парламентарна група ще бъде в цялост в залата по време на гласуването на кабинета, каза още Костадинов.

Comments

comments