Второ основно училище „Димитър Благоев“ е първото школо в Благоевград със свой химн: „Благодарим ти, училище Второ“

 

Второ ОУ „Димитър Благоев“ е първото училище в Благоевград, което има свой химн. Той бе представен първо на концерт в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата, след което и в ДТ „Н. Вапцаров“ в Благоевград, пред учители, родители, ученици и специални гости.

Химнът е в изпълнение на  вокалната група „Гласът на второ“.  „Благодарим ти, училище Второ“ е създаден по инициативата „Светилник“ на Музикаутор, организация на автори и музикални издатели за управление на авторското право, в партньорство с БНР.

Текстът е на Снежина Темелкова. Музиката и аранжиментът е на Ивайло Терзиев.  . Светла Борисова, главен учител в прогимназиален курс, е част от екипа, разработил идейно и защитил проекта за създаването на химна.

Концерт-спектакълът бе по повод патронния празник на Второ ОУ „Д. Благоев“ в Благоевград. В концерта бяха включени продукции на групите, създадени по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Освен вокалната група „Гласът на второ“, в програмата взеха участие малките актьори от театралната формация „Жар птица“ и танцьорите от танцовия състав „Магията на танца“.

Възпитаниците на Второ основно училище „Димитър Благоев“ успяха да впечатлят своите учители, родители и гости с множество таланти- пяха, танцуваха, свириха и демонстрираха завиден актьорски талант.

Най-щастлива и горда бе Милена Ковачева, директор на школото, която поздрави децата, учителския колектив, който работи в училището, както и родителите, които се стараят да бъдат съпричастни към всички дейности.

Талантливите деца на Второ основно училище „Димитър Благоев“ сложиха празничен край на учебната година, а ние им пожелаваме прекрасна ваканция и нови сили на есен, с които да продължат да развиват знанията и талантите си!

 

Comments

comments