Втори читателски сигнал! 37-годишна майка от Сандански: Виках полиция да озапти д-р Томов!

След днешния сигнал от треньора на Стрелкови клуб „Пирин“ Благоевград относно факта, че ортопедът от Сандански д-р Антон Томов не пожелал да прегледа 15-годишно момиче въпреки, че е бил дежурен на кабинет, стана ясен още един подобен случай.
Преди година с фрапантното лекарско безхаберие на д-р Томов се сблъсква и 37-годишната Емилия Арнаудова от село Ново Делчево. Случката е сходна: неделя, в Поликлиниката в Сандански работи само дежурният кабинет, а на смяна е ортопедът д-р Томов. Емилия, съпругът й и 8-годишната им дъщеря са в града, когато детето се оплаква от болки в гърлото.
„Не беше нещо страшно, просто сподели, че я боли гърло. Като майка се притесних за здравето на дъщеря си и понеже така или иначе бяхме в Сандански, решихме да отидем до кабинета“ – разказва тя.
По това време освен, че е дежурен на кабинет, д-р Томов замества и личния лекуващ лекар на семейството.
„Когато отидохме, отпред нямаше никой. Вратата беше леко открехната и съпругът ми почука, за да разберем дали вътре има някой. Тъй като никой не отговори, мъжът ми отвори още малко вратата. Вътре седеше лекарят с още един човек и в момента, в който ни видя, стана и започна да крещи, че има пациент и да чакаме отвън. Най-страшното е, че когато се приближи до нас, миришеше на алкохол. В 10:00 часа сутринта, в неделя, на работа!
Детето ми започна да плаче, изплаши се до толкова, че започна да повтаря „Мамо, нищо ми няма, хайде да си ходим оттук!“. Аз се намесих и попитах лекаря защо се държи така и дали ще прегледа дъщеря ми, тогава той се развика с думите „А ти коя си?“. Не пожела да ни пусне в кабинета, искаше да ни изгони навън, затръшвайки вратата пред нас.
Бях толкова вбесена от арогантното му поведение и факта, че мирише на алкохол, че извиках полиция. Полицаите дойдоха и ми казаха, че не могат да направят нищо, защото срещу този лекар вече има повдигнати обвинения и ако искам, мога да го съдя. В момента обаче нищо не може да се направи.“ – допълва Емилия.
Тя е огорчена и разочарована от поведението на д-р Томов. Случаят оставя така, без продължение – просто защото срещу въпросния лекар вече има подадени толкова жалби, че смисъл от нова няма. Защото нищо не може да се направи.

Comments

comments