Вижте 5-те неща, които правят една жена красива!

3992650

1. Страстта

Всеки, който не изпитва страст към нещо, е скучен. Да, това се отнася и за жените. Животът ни може да върви на бързи обороти и да ни е трудно да поспрем и да отделим време да вършим неща, които харесваме и ни забавляват. Но жена, която въпреки всичко намира време да следва своята страст, е наистина красива. Имате хоби? Обичате да се разхождате из планините, да рисувате, да готвите, да се занимавате с градинарство, дърворезба, оригами… или пък да спортувате? Правете го с цялата си душа, не потискайте подобни увлечения, а напротив – развийте ги и запленявайте и вдъхновявайте околните.

idiva_beauty_01

2. Умът

Казват, че красивите жени никога не са умни. Ние пък казваме, че само интелигентните жени, са красиви. Ако една жена не полага никакво старание да развива ума си, това отблъсква. Важно е да мислим за начини, по които можем да се самоусъвършенстваме – първо е нужно да се вгледаме в себе си и да видим своите слабости, честно да си признаем в коя сфера имаме пропуски. След това да направим план, как да подобрим уменията си или пък да развием нови способности. Предизвиквайте себе си, тренирайте не само тялото, но и ума си – решавайте логически задачи, научете нов език, запишете образователен курс. И не е задължително да залягате над учебници, може да предизвиквате себе си и в ежедневието – наблюдавайте хората, отношенията между тях, ситуациите и последвалия развой на събитията, анализирайте обективно, правете си изводи, вниквайте в същността на нещата. И не забравяйте: знанието ще ви даде сила – сила да вярвате в себе си, да бъдете себе си.

smartwomenandfearofcommitment-e1436218799831

3. Нейната самостоятелност

Жена, която може сама да се грижи за себе си е красива жена. На нея не й е нужна финансова или пък емоционална подкрепа от някой друг – семейство, партньор и приятели. Не чака принца, които ще дойде да й оправи живота. Тя има ясни позиции, от които не се отказва, гони своите цели и ги постига. Ако не се припознавате в горните редове, започнете от най-малките неща. Винаги е по-лесно някой да свърши нещо вместо вас, но не се изкушавайте да живеете на чужд гръб, да паразитирате. Вашите близки ви обичат и вероятно са склонни да ви отменят и да ви помагат за какво ли не, но това не ви прави услуга. Поемете отговорност за собствените си нужди и не изисквайте друг да върши нещата вместо вас.

4. Нейният дух

Мислим, че всички можем да се съгласим с две ръце, че на никого не му е приятно да бъде около унили хора. Така и негативно настроените жени, независимо дали притежават физическа красота, подтискат околните. Това със сигурност не значи, че за да е привлекателна в очите на другите, всяка дама трябва да залепи перманентна усмивка на лицето си или да се прави на шут, когато е в компания. Разковничето е в смелия, приключенски дух, търсещ забавления и положителни емоции и изживявания. Такъв дух притежава жена, която не се оставя да бъде погълната от рутината в ежедневието си, а намира повод за усмивка или пък закачка дори в битови задължения като миенето на чиниите. Тя ще си припява весело под течащата вода и ще издухва балончетата от веро от ръцете си, сякаш с лекота и желание извършва най-любимата си дейност. Красотата й се крие в това, че изпитва удоволствие от живота, намира радост и в най-малките неща, които мнозина не забелязват или биха сметнали за досадни.

samouverena-jena

5. Нейната самоувереност

Самоувереността определено е най-красивото качество от всички. Жена, която стъпва уверено, с високо вдигната глава, независимо къде се намира: в работа, в къщи, на улицата, сред непознати… е красива жена. Тя не се представя за друга, не си придава излишна важност, просто съзнава коя е, знае какво може и иска, не се оставя да бъде мачкана и не толерира лошо отношение. Самоувереността й предизвиква уважение и възхита в околните.

Comments

comments