/ВИДЕО/ Палатков лагер в Благоевград, председателят на Съюза на слепите Б. Лазаров: Оцеляването на хората с увреждания в България е трудно, искаме нещо в живота ни да се промени!

Палатков лагер в Благоевград вече е част от протестиращите в цялата страна раждани, искащи промяна в статута на хората с увреждания в България. Лагерът е разположен на площад „Христо Ботев“ в областния град, а протестът ще продължи седем дни. „Еднакви права за всички хора с увреждания“, „Реформа – да, но не така!“, „Искаме достоен живот, а не мизерно съществуване!“ са само част от лозунгите, поставени пред палатката на площада.

Репортер на Благоевград Нюз разговаря с председателя на Съюза на слепите за Благоевградска и Кюстендилска област Борислав Лазаров за „Заявили сме протеста с начална дата 30 юли, понеделник, до 5 август, неделя. Току що обаче разговаряхме с нашите лидери, утре се събират и ще ни се даде указания до кога ще продължи протестът, смятам, че скоро ще приключат нещата, тъй като вчера след 5-часови разговори с министър – председателят Бойко Борисов са постигнати доста съгласия“, заяви той.

Организатори за протеста за Благоевград са Съюзът на инвалидите, Съюзът на слепите, Асоциацията на родители на деца с епилепсия и Българската асоциация за нервно-мускулни заболявания. „Ние сме 4 -5 организации, регионални структури, които активно участваме.“, допълват протестиращите.

20180801_135455

20180801_135244

Comments

comments