/ВИДЕО/ Общинският съветник Калоян Ханджийски поиска оставката на кмета д-р Атанас Камбитов

Общинският съветник Калоян Хандийски поиска оставката на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пред медии по време на редовната сесия на ОбС-Благоевград днес.

Като аргументи за това, Хандийски посочи сигнал, касаещ нарушения на кмета Камбитов по отношение на програмата ПУДОС за сметището в Благоевград, както и огромни финансови загуби, които предстоят за Благоевград вследствие на решението на ВАС, обявяващо сделката на община Благоевград с „Lafka“за нищожна.

„Никой от Общинска администрация още не ми е  отговорил, какво следва оттук нататък. Знаете, че се взеха 300 000 лв. за 10 години, ВАС на 7-мата година казва, че договорът е невалиден, т.е. нито оттук нататък Общината притежава въпросните търговски обекти, нито можем да спрем, те да претендират да си вземат парите. Използвам пак случая да поискам официално оставката на кмета Камбитов.“, заяви Калоян Ханджийски.

Потърсихме за коментар кмета на общината д-р Атанас Камбитов. „Обвиненията са смехотворни по отношение на сметището. Ще кажа само, че сме под постоянен мониторинг по ПУДОС. Проверките са постоянни и всяко плащане се верифицира.“, заяви Камбитов по отношение на първото обвинение.

По повод обявяването на сделката за ЛАФКА за нищожна, кметът обясни, че наистина има такова решение, което обаче касае Решение на ОбС-Благоевград. “ Община Благоевград е пуснала до протестиращата страна молба, да ни бъдат дадени указания, които да ни изяснят какво трябва да правим по отношение на това решение. Ще се съобразим изцяло с решението на ВАС.“, коментира Камбитов. Той допълни още, че договорът е направен по такъв начин, че при предсрочно прекратяване общината не дължи каквито и да било санкции.