/ВИДЕО/ Нехуманно отношение към куче от страна на служител на приюта в Благоевград потресе жители на с. Рилци

 

Служител на общинския приют за кучета в Благоевград залови домашно куче, отглеждано в двор в с. Рилци. Собственици останали шокирани от действията и поведението на общинския служител, става ясно от сигнала, изпратен до нас и подкрепен с няколко видеа. Те твърдят, че кучетата им са отнети неправомерно.

Видно от кадрите, които получихме, служителят на приюта отказва да чуе жената, която заявява, че кучето е нейно и се отглежда в двора на къщата и. Вижда се  още, че вързаното животно бива дърпано по жесток начин от същия служител и на фона на виковете на собственичката, качено в багажника на кола, вероятно собственост на общинския приют.

Успяхме да научим, че причината за „акцията“ е сигнал, подаден от съседи на жената.

По всяка вероятност, кучето не е регистрирано по надлежния ред в община Благоевград, което обаче не оправдава отношението на служителя и начина, по който бива отнето. Не е дадено време и възможност на собствениците да регистрират кучето и да предотвратят настаняването му в приют.

“ Това, което ни шокира е нехуманното и жестоко отношение на служителя от приюта. Да дърпаш вързано за шията животно и да го влачиш е нечовешки. Изключително арогантното му поведение и липсата му на диалогичност ни потресе.“, споделят свидели на случката.

Проверката ни показа още, че въпросното куче е било бездомно до преди няколко месеца, когато жената, която е заснета в клипа го осиновява и прибира в дома си, за да се грижи за него. Както вече отбелязахме, тя е допуснала грешка, като не е регистрирала кучето по реда, който е установен в общинска администрация Благоевград. Въпреки това, кучето е кастрирано, обезпаразитено и има всички необходими ваксини, твърдят близки на жената.

Към момента не успяваме да се свържем с хората, отговорарящи за общинския приют, за да чуем и тяхната гледна точка, но им оставаме възможност да се свържат с нас. Те трябва да обяснят, освен причините за залаването и защо допускат техен служител, да се държи по подобен начин и да проявява жестокост към животните.

Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е стар, от години се търси решение, но към днешна дата, такова няма. Очевидно има проблем и с отношението към тези животни, с липсата на комуникация и разбиране, дори към хората, които дават дом на бездомничетата.

Comments

comments