/ВИДЕО/ Има ли перспектива за работа в Благоевград? Сайтовете пълни с обяви за готвачи, сервитьори, хигиенисти, шофьори и бармани

Перспективите за работа в Благоевград стават все по-непривлекателни, показва наша проверка. От кратка справка в един от най – популярните сайтове за търсене и предлагане на месторабота става ясно, че безработните благоевградчани могат да се върнат на пазара на труда в сферата на ресторантьорстото, шивашките услуги, транспорта, саниарните услуги и други.

Дефицитни са обаче обявите за работа, която би била наистина перспективна и която реално би позволила на работещия да постигне развитие в професионален план. Друг проблем пред търсещите работа се оказва фактът, че работодателите предпочитат да наемат служители, които да работят в сивия сектор. Наши читатели сигнализират, че масово работещите в кафенета и магазини в града, полагат труд „на черно“, без трудов договор и без да бъдат осиурявани.

„Условията са нормални, заплащането – ниско“, коментира благоевградчанката И.В., работила в един от най-популярните магазини за дрехи в града. „Никакъв стаж, никакви осигуровки, ако си настоятелен, стаж на 2 часа и толкова“, допълва тя и споделя, че за 9 – часов работен ден с едва 30 минути почивка на обяд, заслужава поне да работи и по документи, а не само физически.

Comments

comments