/ВИДЕО/ Заразените с COVID-19 у нас вече са над 200. Има заразен и в Дупница

Имаме 11 нови случая за изминалото денонощие и общо установените заразени с коронавирус у нас са 201. От новите случаи един пациент е доказан в Дупница и двама са от Пазарджик, които са семейство. В Добрич има един, който е контактно лице на заразен и в София са констатирани седем нови случая. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг във Военномедицинска академия.

Той допълни, че днес има две по-големи дарения, които иска да спомене: „Банката за развитие – 200 000 лв., и Александровска болница получи от Български енергиен холдинг 200 000 лв. дарение“.

Ще направим предложение на министъра на здравеопазването да издаде заповед всяка болница в България в срок от три дни да предостави обособени отделения, които да работят с пациенти с коронавирус, добави ръководителят на кризисния щаб.

Пета градска болница е отворена. Карантината при болниците е времето за провеждане на дезинфекция на болницата. Това е време за отделяне на пациента и персонала, с който е контактувал той. Трябва всяка болница да има обособени отделения и реанимационни легла за случаи с коронавирус, посочи ген. Мутафчийски

Comments

comments