/ВИДЕО/ Емил Костадинов: Гражданското общество може да се поздрави с един етапен успех, заради оставката на Цветанов

 

Емил Костадинов е член на Националния съвет на  БСП. Роден е на 9 август 1956 година в Благоевград. През 1981 година завършва ВИАС – София, специалност “Промишлено и гражданско строителство” /Конструкции/. От 1981 г. до 1988 г. работи в строителството в Строително-монтажен комбинат – Благоевград последователно като началник обект, началник група строителни обекти, главен инженер, заместник-директор. От 1988 г. до 1990 г. е заместник-кмет на община Благоевград по строителството. От 1991 до 1997 година е депутат последвателно в 36-ото и 37-ото народно събрание. От 1995 до 1997 година е член на Постоянната делегация в Парламентарната асамблея на Западноевропейския съюз /ПАЗЕС/. Член на НС: 36, НС; 37 и НС 42.

 

С него говорим за ситуацията в държавата, скандалите с „апартаментите на властта“, готовността на БСП за евроизборите, противопоставянето Йончева-Станишев, както и за състоянието на Благоевград.

Емил Костадинов е политик със сериозен опит и неговия анализ, за политическата обстановка в страната определено е интересен. Дава поглед върху други акценти, на които гражданите рядко обръщат внимание.

По думите разбираме, че оставането на Цветанов в ГЕРБ, макар и извън публичните длъжности , не е признак на слабост от страна на Борисов. Според Костадинов, Цветанов реално ще е верен до гроб на партията, не изключва възможността след известно време да видим завръщането му в активната политика.

Не крие, че  е подкрепил Сергей Станишев за водач на листата на БСП за евроизборите, но не отрича и качествата на Елена Йончева, която според него поема  сериозната отговорност след избора на партията.

Състоянието на Благоевград в момента никак не е добро, нетърпимостта все по-силно изразена, а злоупотребите много, според бившия депутат. Костадинов вижда реални възможности за БСП, в ситуацията на местно ниво, но дали партията ще успее да се обедини и от играе тези възможности е все още под въпрос.

Оценката, която Емил Костадинов постави на местната власт, по шестобалната система е „Среден 3“, заради всички грешки и пропуски, допуснати във времето.

Какво още каза той, може да видите във видеото.

Comments

comments